Zonguldak

Zonguldak "eTwinning Ödül Töreni" Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ'ın Katılımıyla Gerçekleştirildi.

15.06.2021 671

Zonguldak "eTwinning Ödül Töreni"  Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ'ın Katılımıyla Gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Zonguldak genelinde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında yürütülen projelerde başarılı olmuş öğretmen ve okullara yönelik düzenlenen "eTwinning Kalite Etiketi Levhaları ve Sertifikaları Takdim Töreni"  Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda Kovid 19 tedbirleri göz önünde bulundurularak düzenlenen ödül törenine Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü  Sayın Mustafa ÇUFALI, İl Emniyet Müdürü Sayın Ahmet Metin TURANLI, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN,  eTwinning Ulusal Destek Servisi Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih DÖĞER, eTwinning Ulusal Destek Servisi Etkinlik Yöneticisi Turan GÖRE, eTwinning Ulusal Destek Servisi İçerik Geliştirme Sorumlusu Ertan KOCABAŞ, EBA TV İlkokul İngilizce Ekibi Selda KUL BAŞTÜRK, Selay ÖZKAYA, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali TOSUN törende yaptığı konuşmasında "Avrupa'da ve ülkemizde okulların birbirleriyle bağlantı kurabilmesi ve proje ortaklıkları yapabilmeleri amacıyla oluşturulan eTwinning faaliyeti; ilimizdeki öğretmenlerin üstün gayretleri ve yoğun ilgisiyle sürdürülmektedir.eTwinning faaliyetleri; öğrencilerimizin hem ülkemizden hem de Avrupa'dan yaşıtlarıyla iletişim kurma, farklı kültürleri tanıma, yabancı dilleri kullanma, bilişim teknolojilerini aktif olarak kullanma, girişimcilik, işbirliği ve takım çalışması yapma, eleştirel düşünme gibi pek çok 21. Yüzyıl becerilerinin geliştirilmesine de imkân sağlamaktadır.Bugün buradaki ödül törenimizde; Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren "Ulusal Destek Servisi" tarafından takip edilen ilimizde E-twinning projesi yürüten ve başarılı olan;

127 Öğretmenimize; "Ulusal Kalite Etiketi",

127 Öğretmenimize; "Avrupa Kalite Etiketi",

28 Okulumuza  "E-Twinnig Okulu Etiketi" 

50 Okulumuza "Avrupa  Kalite Etiketi Levhası", 

18 Okulumuza  "Ulusal Kalite Etiketi Levhası" verilecektir." dedi.

İl Müdürümüzün ardından eTwinning töreni nedeniyle ilimizde misafir olan 

eTwinning Ulusal Destek Servisi Türkiye Koordinatörü Mehmet Fatih DÖĞER konuşmasında:" Öncelikle misafirperverlikleri için İl Müdürümüze ve Zonguldak eTwinning ekibine teşekkür ediyorum. Zonguldak'ta müthiş bir gelişme var. Öğretmenlerimiz nitelikli ve nicelikli projeler ortaya koyuyorlar. 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda öğretmenlerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini yurt dışı kaynaklı beslemek, dijital içerik geliştirmeleri ve eğitim ortamları oluşturmalarını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. eTwinning ekibi olarak 2020 yılında bir milyona yakın öğretmene eğitim verdik." dedi.

Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ; "Zonguldak'ta her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok ciddi çalışmaların yürütüldüğünü, proje ve yarışmalarda birinciliklere sahip olduğumuzu belirterek, kentimizin bu alanda örnek bir il olduğunu ifade etti. Konuşmasının devamında dünyanın hızlı bir gelişim içerisinde olduğunu belirten Sayın Valimiz; "Özellikle teknoloji alanında müthiş bir gelişme var. Dünyadaki hızlı iletişim, etkileşimi de hızlandırıyor. Bu etkileşimi kendimizin, okullarımızın ve çocuklarımızın yararına kullanabilmek çok önemli... Sizler aslında bunu başarıyorsunuz. Hem ilimizi hem de ülkemizi temsil etme bakımından önemli bir başarıyı yakaladınız. İlimize önemli dereceler getiren öğretmenlerimizi ve emeği geçenleri kutluyorum.Çıtayı daha da yükseltelim.Bu programlarda bağ kurulmayan öğretmen, dokunulmayan öğrencimiz kalmasın öğrencilerimiz bizim geleceğimiz, gelecek onlarla şekillenecek" dedi.

Konuşmaların ardından öğretmen ve okul yöneticilerimize "eTwinning Kalite Etiketi Levhaları ve Sertifikaları" verildi.

Kaynak: ZONGULDAK İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ